zaterdag 7 januari 2012

UFO's

Op verschillende blogs kwam ik ufo's tegen en toen dacht ik, laat ik mijn ufo's eens bij elkaar zoeken en kijken wat ik dit jaar af kan maken. Het zijn er heel wat en hier en daar liggen ook nog blokken die ik niet eens op foto heb gezet haha.

Ik begin maar met deze, al verschillende jaren geleden gemaakt van flanel en moet afgequilt wordenHet paard heb ik erop geschilderd en is al doorgequilt,nu alleen nog de rest en dat weet ik nog niet hoe ik dat wil quilten. Die ernaast, daar heb ik de stoffen zelf van geverfd en moet ook nog doorgequilt worden. Ik moet wel veel doorquilten nog haha
De eerste foto word een kussen met een hawai patroon,moet nog doorgequilt worden, de tweede zijn blokken gemaakt door een groepje quiltvriendinnen een paar jaar geleden. het zijn blokken die kinderliedjes voorstellen, wil er nog een paar bij maken en dan voor de kleinkinderen als bedquiltje maken als ze hier komen logeren

Het eerste kleine quiltje is al van jaren geleden van een patroon van Debbie Mumm, ik was toen een echte fan van haar, heb verschillende boeken die ik nog wel regelmatig doorblader om kleine dingetjes te maken. De tweede, daar ben ik vorig jaar mee begonnen, wou er iets anders van maken maar bedacht toen dat ik eens wou kijken hoe de verschillende stoffen er uit gaan zien als ik er op geschilderd heb, die moet dus nog verder beschilderd worden, tot nu toe vind ik het resultaat wel mooi.

Bij deze 2 moet ik eigenlijk alleen nog maar afwerken. De costa rica cartwheel moet nog een beetje gequilt worden en de engeltjes moetnen een gezichtje en een afwerkbies krijgen. Ook al jaren geleden gemaakt.

De bloemen heb ik een paar jaar geleden gemaakt en ben al begonnen met het doorquilten, nu nog tijd maken om hem af te maken. De celtci, daar ben ik vorig jaar mee begonnen, erg mooi,maar ook erg tijdrovend.

Deze heb ik geschilderd op stof. De vrouwen moet alleen nog gequiltd worden, de schildpad nog afgeschilderd.
Of word het 1 van deze 2? De linkse blokken heb ik 12 jaar geleden gemaakt, om de zoveel tijd haal ik ze tevoorschijn en dan liggen ze op mijn tafel en na een paar dagen ruim ik ze weer op. Misschien toch te veel herinneringen. Toen ik hier mee bezig was is mijn zus overleden en ik hoop dat ik er toch ooit nog een quilt van ga maken. de rechtse heb ik vorig jaar gemaakt en moet alleen nog doorgequilt en afgemaakt te worden, ik zit er over te denken om er wat gehaakts bij op te maken. Nog maar even kijkenZo dat zijn er heel wat, maar eens kijken waar ik mee begin, ik houdt jullie op de hoogte wanneer er iets afgemaakt is.
Geniet van het weekend , het is echt quilt weer

2 opmerkingen:

  1. Was even nieuwsgierig wie het woord Loppes gebruikte, want hier in Zweden is Loppis een 2dehandswinkel
    Wat een schitterend dingen maak je, heb zitten genieten
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Joke en nu is de eerste affo er ook al haha

    BeantwoordenVerwijderen